В Австралії кардиналу Пеллу закидають нові звинувачення в педофілії. Раніше суд виправдав його і випустив з вʼязниці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В Австралії проти колишнього скарбника Ватикану, кардинала Джорджа Пелла, розслідують нові звинувачення в сексуальному насильстві над дітьми. Про це пише The Guardian.

Зазначають, що поліція розслідує інцидент із сексуальним насильством над дітьми, який стався в 1970-х, коли Пелл був священником у місті Балларат (штат Вікторія). При цьому представники поліції штату відмовилися від коментарів до завершення розслідування. Також від коментарів відмовилися і в католицькій архієпархії Сіднея.

Хто такий Пелл?

До 2014 року Пелл був архієпископом Мельбурна та Сіднея. Після цього його призначили главою секретаріату у справах економіки Ватикану. У 2016 році Пелла звинуватили в розбещенні дітей у середині 1990-х. Кардинал не зміг приїхати до Австралії через проблеми зі здоровʼям. У червні 2017 року Пелл взяв безстрокову відпустку у Ватикані та добровільно повернувся в Австралію для участі в судовому процесі.

У лютому 2019 року кардинала Джорджа Пелла визнали винним за пʼятьма пунктами обвинувачення в непристойній поведінці та насильстві над дитиною. Кардинала засудили до 6 років увʼязнення. У серпні того ж року Джордж Пелл програв апеляцію в суді на вирок.