Уряд виділив майже 45 млн гривень на гасіння пожеж у Чорнобильській зоні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Уряд виділив майже 45 млн гривень на гасіння пожеж у Чорнобильській зоні

Dronarium / «Бабель»

Кабінет міністрів виділив майже 45 млн гривень на гасіння пожеж у Чорнобильській зоні.

Про це повідомляє Міністерство енергетики та захисту навколишнього довкілля.

Кошти призначено на забезпечення підрозділів Держслужби з питань надзвичайних ситуацій усім необхідним для вчасної ліквідації пожеж. У міністерстві підкреслили, що з початку року в зоні відчуження сталося 27 пожеж на площі біля 70 га. Тому частина коштів також спрямують на запобігання пожежам.

  • 4 квітня у зоні відчуження розпочалася пожежа: о 13:22 надійшла інформація, що поблизу селища Володимирівка горить ліс. Уже 5 квітня у Держекоінспекції заявили, що горить понад 100 га лісу. Уранці 9 квітня в ДСНС заявили про продовження робіт з гасіння пожеж із залученням авіації.
  • 6 квітня поліція затримала причетного до пожежі в Чорнобильській зоні чоловіка. Затриманий зізнався, що поблизу покинутої місцевої ферми заради забави у кількох місцях підпалив траву. 8 квітня йому повідомили про підозру. Чоловікові загрожує до 5 років вʼязниці.
  • 13 квітня рятувальники загасили пожежу в Котовському лісництві на території зони відчуження.
  • Верховна Рада збільшила штрафи за підпал лісів. За спалення або пошкодження вогнем лісів, зелених насаджень, стерні та сухих дикоростучих трав передбачено штрафи, які збільшили у 18 разів: доведеться заплатити від 91 800 до 153 000 гривень.