Рятувальники пʼяту добу гасять пожежі в Чорнобильській зоні. Працює авіація

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій пʼяту добу продовжують гасити пожежі в Чорнобильській зоні відчуження. Як повідомляє ДСНС, станом на 8:00 розрізнені вогнища і тління лісової посадки гасять на трьох ділянках — на територіях Денисовецького, Котовського та Корогодського лісництв.

Поруч з селом Чистогалівка гасять близько 20 га, окремі ділянки гасять між селищем Поліське, селом Тараси і селом Володимирівка. Розповсюдження пожежі немає.

До гасіння пожеж залучено 310 осіб та 90 одиниць техніки. Працює пожежна авіація (літаки АН-32П та вертольоти Мі-8), яка вже виконала 61 скидання (248 тонн води).

Радіаційна обстановка в Києві та області стабільна, вміст радіонуклідів у воді і ґрунті не перевищує норми.

  • Пожежа в зоні відчуження розпочалася 4 квітня: о 13:22 надійшла інформація, що поблизу селища Володимирівка виникла лісова пожежа. Вже 5 квітня у Держекоінспекції заявили, що горить понад 100 га лісу.
  • 6 квітня поліція затримала причетного до пожежі в Чорнобильській зоні чоловіка. Затриманий зізнався, що поблизу покинутої місцевої ферми заради забави у кількох місцях підпалив траву. 8 квітня йому повідомили про підозру. Чоловікові загрожує до 5 років вʼязниці.
  • Уряд пропонує підвищити штрафи за підпал трави до 6 тисяч гривень.