Рятувальники загасили пожежу в одному з лісництв у Чорнобильській зоні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державна служба з надзвичайних ситуацій загасила пожежу у Котовському лісництві на території зони відчуження.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Наразі основні зусилля зосереджено в Денисовицькому лісництві поблизу населеного пункту Новий Мир, де пожежа посилюється. На цій ділянці працюють близько 250 пожежників та близько 60 одиниць техніки.

В Корогодському лісництві ситуація контрольована, там працюють 140 рятувальників та 30 одиниць техніки. Всього до гасіння пожеж на території зони відчуження залучені понад 390 осіб та 90 одиниць техніки.

Зазначається, що радіаційний фон по Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних значень (Київ — 0,011 мР/год, Київська область — в межах 0,012 мР/год при допустимому фоні в 0,05 мР/год).

У зоні відчуження рівні потужності еквівалентної дози гамма випромінювання не змінилися (Чорнобиль — 0,020 мР/год при допустимому рівні до 0,055 мР/год).

  • Пожежа в зоні відчуження розпочалася 4 квітня: о 13:22 надійшла інформація, що поблизу селища Володимирівка горить ліс. Уже 5 квітня у Держекоінспекції заявили, що горить понад 100 га лісу. Уранці 9 квітня в ДСНС заявили про продовження робіт з гасіння пожеж із залученням авіації.
  • 6 квітня поліція затримала причетного до пожежі в Чорнобильській зоні чоловіка. Затриманий зізнався, що поблизу покинутої місцевої ферми заради забави у кількох місцях підпалив траву. 8 квітня йому повідомили про підозру. Чоловікові загрожує до 5 років вʼязниці.