Мер Запоріжжя отримав повістку через дозвіл громадському транспорту їздити, попри заборону уряду

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Мер Запоріжжя Володимир Буряк отримав повістку за кримінальною справою щодо недотримання карантинних обмежень. Попри постанову уряду, він дозволив не зупиняти громадський транспорт у місті. Про це Буряк повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Коли мені передали повістку, я спитав, як бути з людьми, які мають їздити на життєво необхідні процедури, зокрема гемодіаліз? Що робити запоріжцям, які повинні доглядати за паралізованими чи хворими літніми батьками? І таких людей сотні. Відповіді я не отримав», — розповів мер.

Буряк все одно вимагає в Кабміну розширити перелік осіб, які можуть користуватися громадським транспортом під час карантину.

«Як і обіцяв, порушив перед прем’єр-міністром питання щодо розширення переліку осіб, які можуть користуватися громадським транспортом […] Ситуація в Запоріжжі — під повним контролем міської влади, життєдіяльність міста в цілому не порушена», — написав Буряк.

Про що йдеться?

5 квітня Буряк заявив, що дозволив громадському транспорту в Запоріжжі працювати з 6 квітня, незважаючи на постанову Кабінету міністрів, якою посилюється карантинний режим у країні, зокрема забороняється робота міського транспорту.

Мер заявив, що порадився з юристами й ухвалив рішення, щоб весь транспорт вийшов на маршрути.

Згодом це рішення прокоментував президент Володимир Зеленський. Він повідомив, що Служба безпеки України та Міністерство внутрішніх справ відреагували на рішення Буряка не зупиняти громадський транспорт. Але тоді не уточнив, про які саме заходи йдеться.

  • Раніше Кабмін затвердив перелік додаткових обмежень для посилення карантину. Із 6 квітня заборонено перебувати у громадських місцях без масок, пересуватися вулицями більше ніж по двоє, перебувати на вулицях без документів, а також відвідувати парки та дитячі майданчики.