Зеленський: СБУ та МВС вже відреагували на рішення мера Запоріжжя пустити громадський транспорт

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України і Міністерство внутрішніх справ відреагували на рішення мера Запоріжжя Володимира Буряка не закривати громадський транспорт, попри рішення Кабінету міністрів. Про це заявив у відеозверненні президент Володимир Зеленський.

Про які саме заходи йдеться, Зеленський не уточнив. Президент також звернувся до голів усіх українських міст і сіл, нагадавши про обовʼязкове виконання всіх обмежень, повʼязаних з протидією коронавірусу.

Про що йдеться?

5 квітня Буряк заявив, що дозволив громадському транспорту в Запоріжжі працювати з 6 квітня, незважаючи на постанову Кабінету міністрів, якою посилюється карантинний режим в країні, зокрема, забороняється робота міського транспорту.

Мер заявив, що порадився з юристами та ухвалив рішення, щоб весь транспорт вийшов на маршрути.

  • Раніше Кабмін затвердив перелік додаткових обмежень для посилення карантину. З 6 квітня заборонено перебувати у громадських місцях без масок, пересуватися по вулицях більше ніж по двоє, перебувати на вулицях без документів, а також відвідувати парки та дитячі майданчики. Між областями встановлюють КПП, де людям будуть вимірювати температуру.