Тести та електролінія: Філатов розповів, як Пінчук і Ахметов допомагають Дніпру

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Віктор Пінчук звів мера Дніпра Бориса Філатова з представником свого фонду задля допомоги у боротьбі з поширенням коронавірусу в області. Про це Філатов розповів в інтервʼю «Бабелю».

«Пінчук дав два мільйони доларів, не місту, а взагалі. Із Пінчуком ми зідзвонюємося в середньому раз на тиждень. Більш того, він вивів на мене свій фонд, ми працюємо з Яковом Наумовичем Костянтиновським. [...] Депутатів міської ради, які мають відношення до [компанії Пінчука] «Інтерпайпу», включили у спеціальну комісію з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації», — пояснив Філатов.

Свої стосунки з Пінчуком він назвав «горизонтальними»: може зателефонувати та попросити про допомогу, щоб придбати тести для діагностики COVID-19.

За словами Філатова, останнє, що зробив Ахметов для Дніпра, — за свої гроші провів у 21-шу інфекційну лікарню резервну електролінію. Це дозволить включити всі апарати штучної вентиляції легень без шкоди для електромережі.

  • 16 березня Зеленський неофіційно зустрівся на Банковій з олігархами та бізнесменами. Тоді Офіс президента неформально розподілив регіони країни між крупними бізнесменами, які повинні допомогти впоратися з епідемією. Пінчуку дісталася Дніпропетровська область.