У Нідерландах подали позов проти організації черниць, яких звинувачують у трудовій експлуатації тисяч жінок

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Нідерландах 19 жінок подали позов проти католицької чернечої організації зі звинуваченням у незаконній трудовій експлуатації. Про це пише The Guardian.

Жінки звинуватили монахинь ордену «Сестер Доброго Пастиря» у примусовій праці та жорстокому поводженні в період з 1951 по 1979 рік. Постраждалих передавали на піклування черницям за рішенням судів або на прохання їхніх батьків чи опікунів.

Орден «Сестер Доброго Пастиря» діє в 70 країнах. Зазначається, що за весь час функціонування організації від жорстокого поводження могли постраждати до 15 тис. жінок віком від 11 до 21 року.

У позові зазначається, що дівчат змушували працювати в пральнях, швейних і прасувальних кімнатах під загрозою покарання, проти їхньої волі та без заробітної плати, на замовлення чи в інтересах сторонніх організацій, включно з королівською родиною Нідерландів. Також їх піддавали фізичному та моральному насильству.

При цьому у звіті уряду Нідерландів про розслідування йдеться, що ситуація в монастирях зводилася до примусової праці. Кожній жінці запропонували по €5 тис. компенсації.

У самій організації вибачилися за таку ситуацію, однак жінки вимагають, щоб чернечий орден офіційно визнав факт жорстокого поводження з ними.