У Ватикані з журналу звільнилася жіноча частина редакції. Вони звинуватили нове керівництво в спробі ввести «прямий чоловічій контроль»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Жіноча частина редакції ватиканського журналу Women World Church звільнилася, звинувачуючи нове керівництво у спробі їх дискредитувати та запровадити «прямий чоловічій контроль» над ними, повідомляє Reuters.

Щомісячний журнал Women World Church публікується як додаток до щоденної газеті lʼOsservatore Romano. Як пише агентство, журнал опублікував серію матеріалів, у тому числі про сексуальне насильство над черницями з боку священиків.

Засновниця журналу Люцетта Скараффіа написала листа Папі Римському Франциску, в якому заявила, що роботу 11 працівниць видання намагаються звести нанівець і засудила спробу нового керівництва lʼOsservatore Romano повернутися «до застарілих і задушливих звичаїв рішень зверху, під прямим контролем чоловіків».

Що говорять в lʼOsservatore Romano?

Новий головний редактор видання, Андреа Монда, відкинув звинувачення. Він сказав, що гарантував жінкам «однакову повну автономію та однакову повну свободу», якими раніше володів журнал, а він лише висловив деякі пропозиції з приводу сюжетних ідей та осіб, залучених до них.

Монда також додав, що, незважаючи на скорочення витрат на засоби масової інформації Ватикану, він затвердив бюджет журналу.