«Це правда». Папа Римський Франциск розповів, що деякі священики тримали черниць як секс-рабинь

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Папа Римський Франциск визнав той факт, що черниці в католицькій церкві зазнавали насильства, в тому числі й сексуального. Про це пише Reuters.

Останнім часом все більше черниць, натхненних рухом #MeToo, стали описувати жорстоке поводження священиків і єпископів.

«Це правда ... були священики і навіть єпископи, які робили це. Я думаю, що це досі триває, бо щось не зупиниться тільки тому, що ви дізналися про це», — сказав Франциск.

«Ми працюємо над цим тривалий час. Через це ми усунули деяких священиків», — додав він, зазначивши, що Ватикан нещодавно закрив один із чернечих орденів з причини сексуальних знущань над жінками та корупції. Який саме, він не назвав. Відомі випадки, коли священики тримали черниць фактично в сексуальному рабстві.

«Я не можу сказати: цього не відбувається в моєму домі. Це правда. Чи повинні ми зробити більше? Так. Ми готові? Так», — резюмував Папа Римський.

  • Папа Франциск викликав ключових єпископів з усього світу на саміт в кінці цього місяця у Ватикані, щоб знайти відповідь, як захистити дітей від сексуального насильства з боку духовенства.
  • На питання, чи будуть зроблені якісь аналогічні дії для протидії жорстокому поводженню з черницями, він сказав: «Я хочу рухатися вперед. Ми працюємо над цим».
  • Папа Римський Франциск провів першу в історії католицької церкви месу на Аравійському півострові. У вівторок, 5 лютого, на стадіоні «Шейх Заєд» в Абу-Дабі зібралися близько 135 тис. чоловік.
  • Папа Римський Франциск став першим понтифіком, який відвідав Аравійський півострів. Він прибув в Обʼєднані Арабські Емірати 3 лютого і назвав свою поїздку можливістю написати нову сторінку в історії взаємин між релігіями.