Справа ПриватБанку: Верховний суд Великої Британії відхилив клопотання Коломойського і Боголюбова

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Верховний суд Великої Британії відмовив у клопотанні бізнесменам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову про дозвіл оскаржити рішення Апеляційного суду від жовтня 2019 року за позовом ПриватБанку, яке підтвердило юрисдикцію англійського суду розглядати позов фінустанови до колишніх власників банку.

Про це повідомляє пресслужба ПриватБанку.

Верховний суд вирішив, що «клопотання [ексвласників] не стосуються питань права, які повинні зараз розглядатися».

«Таким чином, у пана Коломойського, пана Боголюбова та компаній більше немає жодних способів оскарження, тому позов Банку надалі розглядатиметься по суті у Високому суді Лондона. Банк впевнений, що у підсумку йому вдасться відшкодувати понад $3 млрд», — йдеться у пресрелізі.

Суд також зобовʼязав Коломойського і Боголюбова відшкодувати витрати, які ПриватБанк поніс у звʼязку з їхнім невдалими клопотаннями.

Що це за справа?

У грудні 2017 року ПриватБанк подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського і Боголюбова, а також афілійованих з ними компаній. Банк стверджує, що вони незаконно привласнили $1,9 млрд у 2013—2014 роках через низку фіктивних фірм, а гроші вивели на свої компанії.

Суд не ухвалив рішення за цим позовом, але як забезпечувальний захід видав наказ про арешт активів Коломойського і Боголюбова на суму понад $2,6 млрд в усьому світі.