Будівлю аеропорту у Великій Британії обладнають під тимчасовий морг

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Бірмінгемі будівлю аеропорту переобладнають на тимчасовий морг через зрізке зростання смертей від коронавірусу. Про це пише The Guardian.

Спочатку у будівлі планують розмістити 1,5 тисячі тіл, але «морг буде розширюватися, щоб помістити більше». Тому загалом в ангарі планують розмістити 12 тис. тіл. Аеропорт розташований поруч із Національним виставковим центром Бірмінгема, який будуть використовувати як тимчасову польову лікарню.

Видання пише, що у Західному Мідленді спостерігається різке зростання смертності від коронавірусу. В регіоні були затримки з тестуванням, деякі пацієнти чекали по пʼять днів.

За даними карти університету Джонса Гопкінса, кількість інфікованих коронавірусом у Великій Британії становить 14 754 осіб. Померла 761 людина, одужала — 151.

  • З 24 березня уряд Великої Британії заборонив громадянам збиратися більш ніж по двоє, а поліції дозволив розганяти натовп.
  • 25 березня син королеви Великої Британії Єлизавети II, принц Уельський Чарльз здав тест на коронавірус, він виявився позитивним. 27 березня стало відомо, що коронавірусом також інфікувалися премʼєр Великої Британії Борис Джонсон та міністр охорони здоровʼя Метт Генкок.
  • Сполучені Штати обігнали Китай та Італію за кількістю підтверджених випадків інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 і вийшли на перше місце.