Уряд Великої Британії заборонив громадянам збиратися понад двох осіб, а поліції дозволив розганяти натовп

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Уряд Великої Британії запроваджує більш жорсткі заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Про це у відеозверненні повідомив премʼєр-міністр країни Борис Джонсон, пише ВВС.

З 24 березня громадянам забороняється виходити з дому, окрім нагальної потреби, зокрема для купівлі товарів першої необхідності або візитів до лікаря. Крім того, уряд заборонив збиратися більш ніж двом особам, а поліція отримає право розганяти будь-яке скупчення людей.

Крім того, зачиняються магазини з одягом, електронікою, бібліотеки, ігрові та спортивні майданчики на відкритому повітрі та місця богослужінь. Також забороняються усі масові заходи, зокрема весілля. Виняток — похорони. Громадянам окремо рекомендували не зустрічатися з друзями чи членами родини, з якими вони не живуть.

Зазначається, що ці обмеження перебуватимуть «під постійним контролем» і через три тижні будуть переглянуті. За даними Всесвітньої організації охорони здоровʼя, станом на 23 березня у Великій Британії 5 683 особи інфіковані COVID-19, від ускладнень померла 281 особа.

  • Напередодні канцлер Німеччини Ангела Меркель оголосила про посилення карантинних заходів у Німеччині. Німцям заборонили збиратися групами понад двох осіб за межами робочих місць і домівок. Також влада закликала зачинити всі кафе, ресторани, ТРЦ, культурні центри, перукарні тощо. Працюватимуть тільки аптеки та продуктові магазини.