У Києві зупинять рух пасажирського транспорту з 23 березня. Їздити зможуть лише працівники екстрених служб, аптек та продмагів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Києві з 23 березня на час карантину для більшості громадян припиняють пасажирські перевезення. Їздити зможуть лише працівники критично важливих сфер, заявив у відеозверненні міський голова Віталій Кличко.

Це — медичні працівники, рятувальники, правоохоронці, фахівці сфери ЖКГ, працівники продуктових магазинів, аптек та стратегічних підприємств. Вони зможуть їздити міським транспортом тільки за наявності спеціальної перепустки для проїзду в ньому. Для таких перевезень розроблені маршрути громадського транспорту, схему яких буде опубліковано сьогодні, 21 березня.

Всі інші громадяни на час обмежень не зможуть користуватися громадським транспортом. Поліція повинна забезпечити дотримання цих обмежень і посилити охорону громадського порядку.

При цьому Кличко наголосив, що обмеження проїзду в громадському транспорті не стосуються пересування містом особистого транспорту. Він закликав керівників підприємств перевести всіх працівників на дистанційну роботу.