Кличко про заходи проти коронавірусу: 260 млн грн, підвезення на роботу медиків і тести для швидкої

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко в ході онлайн-конференції розповів про нові введені заходи боротьби з поширенням коронавірусу в столиці.

За словами Кличка, з резервного фонду міського бюджету виділили 260 млн гривень на закупівлю обладнання, ліків та засобів індивідуального захисту для лікарень Києва.

«Ми закуповуємо апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ). Замовили 30 таких апаратів. А також придбали 10 апаратів тест-систем, закуповуємо медичні маски, захисні костюми, халати для медиків», — сказав мер, додавши, що сьогодні в інфекційних відділеннях лікарень столиці є понад 300 апаратів.

Влада передала медустановам столиці 39 нових автомобілів швидкої допомоги. Компанія «Епіцентр» передала в користування міста 100 тисяч медмасок. Ще таку ж кількість Київ отримає в найближчі дні. Вчора в місто надійшло 62 тисячі масок.

Мер заявив, що служби таксі BOLT і UBER погодилися безоплатно перевозити медпрацівників, які їдуть на роботу і з роботи. Зараз влада опрацьовує з головними лікарями медичних закладів механізм втілення цієї ініціативи.

Також Кличко сказав, що сімейних лікарів та службу невідкладної допомоги забезпечили швидкими тестами, щоб вони могли оперативно діагностувати вірус вдома у пацієнтів.