Київ отримав 62 тисячі медмасок, наступного тижня очікують апарати ШВЛ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мер Києва Віталий Кличко під час онлайн-конференції заявив, що до столиці надійшло 62 тисячі медичних масок, а на наступному тижні очікується поставка ще 10 тисяч.

За його словами, місто замовило маски як у вітчизняних виробників, так і за кордоном. Отримані маски сьогодні розподілять по міських лікарнях, комунальних підприємствах, між поліцейськими і підприємствами, які відповідають за життєдіяльність міста.

Кличко додав, що зараз у лікарнях Києва є 200 апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ), з яких 133 в інфекційних відділеннях. Кілька десятків додаткових ШВЛ місто отримає наступного тижня.

  • У Києві з 18 березня на період карантину під час пандемії коронавірусу пасажирів без масок не пускатимуть у громадський транспорт, але при цьому закликають громадян утриматися від поїздок.
  • На період карантину діятимуть обмеження щодо кількості пасажирів у громадському транспорті: до 10 осіб у маршрутках і до 20 осіб у тролейбусах, автобусах, вагонах трамвая. Контролювати кількість людей будуть водії, які матимуть право викликати поліцію, якщо пасажири не будуть їх слухатись.