Туроператор Join UP! намагається повернути 14 тисяч своїх клієнтів. Більшість з них застрягли в Єгипті

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

За кордоном перебувають 14 220 українців, які скористалися послугами компанії Join UP! Більшість з них — в Єгипті, про це повідомив туроператор на своїй сторінці у Facebook.

«Зараз в Єгипті перебувають 12 452 наші туристи. Наразі це дві категорії людей: туристи, чий відпочинок вже закінчився або буде перерваний дочасно через необхідність повернутися; туристи, які на цей час перебувають в готелях, зачинених на карантин: Reef Oasis Beach Resort 5*, Sentido Reef Oasis Senses Resort 5* у Шарм-ель-Шейху та Desert Rose Resort 5* у Хургаді. Повернення в Україну туристів розпочнеться вже 17 березня. Ми плануємо завершити процес евакуації за 3—4 дні».

Туроператор повідомляє про 827 туристів, які наразі перебувають у готелях, зачинених на карантин. «Орієнтовно, евакуація цих людей відбуватиметься на цьому тижні. Для вивезення туристів будуть виконані спеціальні рейси у співпраці з МОЗ України, на літаку будуть присутні лікарі-епідеміологи, а також наявні експрес-тести для перевірки пасажирів».

Окрім Єгипту, 1 768 клієнтів Join UP! перебувають зараз в інших країнах: у Шрі-Ланці, Кіпрі, на Мальдівах, в ОАЕ, Таїланді, Індонезії. У туроператора кажуть, що «у зв’язку із тимчасовим закриттям Україною авіасполучення, ми не можемо власними силами повернути цих туристів додому так швидко, як хотілося б».

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що зі Шрі-Ланки не можуть повернутися 105 громадян України, але їхня кількість, імовірно, буде більшою.

«Шрі-Ланка — 105 громадян застрягли. Але їх буде явно більше. Дізнаємося про нових наших співвітчизників там. Займаємося ними. Посольство доповідає мені про вжиті кроки», — повідомив міністр.

Із Шарм-ель-Шейха туроператор SkyUp Airlines вже почав вивозити українських туристів. За словами Кулеби, зранку вилетіли пять літаків в аеропорт «Бориспіль», ще один — до Льова. МЗС з Міністерством інфаструктури працюють з туроператорами й авіакомпаніями, щоб допомогти українцям повернутися додому.

За словами міністра, завдяки домовленості українських і польських прикордонників українських громадян вивозять автобусами з Польщі. «Вирішуємо з головами деяких обласних держадміністрацій питання про надання додаткових автобусів».