РНБО: Через 48 годин Україна закриває державний кордон для іноземців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

З 15 березня Україна на два тижні закриває державний кордон для вʼїзду іноземців. Про це на брифінгу заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Він додав, що через два тижні РНБО, в залежності від ситуації, розгляне доцільність відкриття кордону. Крім того, Данілов закликав українців за можливості не їздити за кордон. При цьому він повідомив, що громадяни, які перебувають за кордоном, матимуть змогу повернутися додому. «Але ті, хто повертається з країн, де зараз вирує коронавірус, проходитимуть особливі методи обсервації», — додав секретар РНБО.

За тиждень, за словами Данілова, усі працюючі пункти пропуску мають бути забезпечені експрес-тестами для перевірки тих, хто вʼїжджає на територію країни. Ситуацію із розповсюдженням коронавірусу в країні секретар РНБО описав як «доволі спокійну» і закликав не поширювати неправдиву інформацію про захворювання.

Пізніше Міністерство інфраструктури повідомило, що закриття кордону не стосуватиметься міжнародних вантажних перевезень.