МОЗ: В Україні підтвердили два нові випадки коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В Україні зафіксовано два нові випадки коронавірусної інфекції — у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

«Пацієнти ізольовані, їм надається симптоматичне лікування, відбувається робота з контактами», — йдеться у повідомленні.

Раніше в Україні був зафіксований один випадок коронавірусу COVID-19 — у чоловіка в Чернівцях, наразі його стан задовільний.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, розпочався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії і до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Окрім КНР, основні осередки спалаху наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені 126 136 людини, з яких 68 219 одужали. Зафіксованих смертей — 4 630.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні ввели тритижневий карантин.