Через коронавірус з Єгипту не можуть виїхати сотні українських туристів. Очевидці публікують в мережі фото і відео

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Через коронавірус з Єгипту не можуть виїхати сотні українських туристів. Очевидці публікують в мережі фото і відео

Twitter/Сергій Наумович

Міністерство інфраструктури повідомило, що в Єгипті на карантині застрягли українські туристи, яких не випускають із готелю й тимчасово не можуть доставити в Україну через ізоляцію. Про це відомство розповіло в Facebook.

За інформацією міністерства, заручниками ситуації виявилися туристи, які відпочивають на курортах Шарм-ель-Шейх і Хургада в готелях Reef Oasis Beach Resort 5* і Sentido Reef Oasis Senses Resort 5*. Наголошується, що всі громадяни України зможуть повернутися на Батьківщину після того, як перечекають карантин.

Як передає УНІАН, в Міністерстві закордонних справ уточнили, що на карантин закрили 750 українських туристів.

У той же час, самі відпочивальники в коментарях зазначають, що причиною підозри на коронавірус став італійський турист, який тісно контактував з деякими українцями. Інші стверджують, що всьому виною туроператор, з яким було укладено контракт. Той нібито зняв з себе відповідальність і заявив, що не може забрати українців з готелю.

Громадяни України, які опинилися в незручному становищі, активно діляться подробицями карантину в соцмережах. Зокрема, Валерій Стрілець повідомив, що в заручниках опинилися від 100 до 200 туристів-співгромадян. При цьому. італійських туристів продовжують активно вивозити з готелю на автобусах.

Як повідомив правозахисник Сергій Наумович, який поділився фотографіями тих, хто опинився на карантині, за розповідями очевидців, незважаючи на ізоляцію і суворий режим, фірми продовжують надсилати нових відпочивальників у готель.

  • Кількість загиблих через зараження коронавірусом в Італії за добу зросла на 250 чоловік. Голова департаменту цивільної оборони назвав цей показник найвищим рівнем смертності в Італії за весь час епідемії. Таким чином, кількість померлих у країні в результаті ускладнень, викликаних коронавірусом, зросла до 1 266 осіб. Зараз країна є другою після Китаю за кількістю заражених.
  • В італійському регіоні Брешіа від ускладнень коронавірусу померла українка.
  • Кілька сотень «жовтих жилетів» вийшли на неузгоджені з урядом протести, незважаючи на введений у Франції карантин.
  • На Мальдівах відкрито перший у світі острівний курорт для ізоляції туристів, які можуть виявитися носіями коронавірусної інфекції COVID-19.
  • В Україні зараження коронавірусом підтвердили у трьох осіб. 13 березня від коронавірусу померла 71-річна жінка з Радомишля Житомирської області.