В Україні зафіксували першу смерть від коронавірусу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Україні зафіксували першу смерть людини, інфікованої коронавірусом. Це 71-річна жінка з Житомирської області, яку госпіталізували напередодні, 12 березня, повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.

Під наглядом лікарів перебувають близькі родичі, з якими вона проживала, а також особи, з якими вона контактувала.

У МОЗ наголошують, що ця жінка перебувала в групі ризику. «Згідно зі світовою тенденцією, старше покоління людей найбільш вразливе до інфікування коронавірусом COVID-19 з летальними наслідками», — додають у пресслужбі відомства.

За результатами аналізу і моделювання РНБО можливого варіанту поширення коронавірусу в Україні, у зоні найменшого ризику перебувають особи у віці від 10 до 39 років, для яких показник імовірності захворювання становить 0,2%. У зоні найбільшого ризику перебувають літні люди у віці 80+, для них цей показник становить 13,5%.

  • Раніше на брифінгу у Житомирській ОДА повідомили, що жінка, родом з Радомишля, повернулася 1 березня в Україну. Вона почувалася погано з 3 березня, але не зверталася до лікарів.
  • 12 березня в Україні зафіксували два нові випадки коронавірусної інфекції — у жінки пенсійного віку з Житомирської області та в чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів.
  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, розпочався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії, а до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Окрім КНР, основні осередки спалаху наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені понад 128 тисяч людей, з яких понад 68 тисяч вже одужали. Зафіксованих смертей — понад 4,7 тисячі.