«Жовті жилети» вийшли на протест, незважаючи на епідемію коронавірусу

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
«Жовті жилети» вийшли на протест, незважаючи на епідемію коронавірусу

Sylvain Lefevre / Getty Images

Кілька сотень протестувальників, так званих «жовтих жилетів», вийшли на неузгоджені з урядом протести, незважаючи на запроваджений у Франції карантин. Про це повідомляє Reuters.

Наголошується, що деякі демонстранти вийшли на вулицю в захисних масках і респіраторах, однак епідемія коронавірусу не стала вагомою причиною для скасування акції проти пенсійної реформи.

«Це субота, день демонстрації. Деякі люди думають, що коронавірус не торкнеться їх і відмовляються дотримуватися порад», — розповів виданню працівник служб безпеки.

У пʼятницю, 13 березня, міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер заявив, що всі зібрання за участі понад 100 людей заборонені. Також було відхилено прохання активістів про проведення маршу на Єлисейських полях. Щоб не допустити нападів на адміністративні будівлі, кілька тисяч правоохоронців оточили протестувальників колом і блокували підхід до Єлисейського палацу.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, почався в кінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус став стрімко поширюватися країнами Азії і до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Станом на 14 березня кількість заражених коронавірусом в усьому світі зросла до 145 374 осіб.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні запровадили тритижневий карантин.
  • У Парижі, Ліоні, Бордо, Нанті та інших містах Франції сталися зіткнення між учасниками страйку, які вийшли на вулицю у четвер, 5 грудня, на демонстрації, і поліцією.
  • Французька поліція заарештувала 264 людини під час акцій протесту «жовтих жилетів», які поновилися з новою силою.