З 17 березня в Україні запустять безкоштовні онлайн-уроки для школярів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

З 17 березня ТРК «Рада» та YouTube-канал Міністерства освіти запускають щоденну трансляцію безкоштовних відеоуроків і онлайн-курсів для школярів. Про це заявив голова комітету парламенту з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак під час Погоджувальної ради.

За його словами, провайдери онлайн-освіти безкоштовно нададуть усі відеоуроки.

Ініціатива розрахована насамперед на старшокласників, як і вибір предметів: це українська мова та література, англійська мова, історія, математика й біологія — дисципліни, які потрібні школярам для складання ЗНО цього року. Проте, як зауважив Бабак, усі вони базуються на програмі попередніх класів, а тому всі школярі зможуть знайти для себе корисну інформацію і без проблем продовжити навчання.

  • Перший випадок коронавірусної інфекції в Україні зафіксували в Чернівецькій області. Згодом, 12 березня, було зафіксовано ще два випадки коронавірусної інфекції — у жінки пенсійного віку з Житомирської області та в чоловіка з Чернівецької, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів. Станом на 16 березня в Україні 5 підтверджених випадків COVID-19. Один з них — летальний.
  • 11 березня в Україні запровадили тритижневий карантин у всіх закладах освіти.
  • З 17 березня у Києві та ряді українських міст закривають торговельні центри й ресторани, але працюватимуть аптеки, продуктові магазини й АЗС.