В Україні обмежили реєстрацію шлюбів на період карантину

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Одружитись у період карантину зможуть лише ті, хто подав заяви до органів реєстрації актів цивільного стану до 13 березня. Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції.

Приймати громадян РАЦСи будуть виключно з питань державної реєстрації народження, смерті та видачі архівних документів про державну реєстрацію актів цивільного стану, необхідних для підтвердження при підзахороненні.

Державна реєстрація шлюбів відбуватиметься на підставі заяв, які подали до 13 березня. Розірвання шлюбу за взаємною згодою подружжя, яке не має дітей, буде проводитися на загальних підставах.

Українці також зможуть онлайн подати документи для державної реєстрації актів цивільного стану.

  • Перший випадок коронавірусної інфекції в Україні зафіксували в Чернівецькій області. Згодом, 12 березня, було зафіксовано ще два випадки коронавірусної інфекції — у жінки пенсійного віку з Житомирської області та в чоловіка з Чернівецької, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів. Станом на 16 березня в Україні 5 підтверджених випадків COVID-19. Один з них — летальний.
  • З 17 березня у Києві та низці українських міст закривають торговельні центри й ресторани, але працюватимуть аптеки, продуктові магазини й АЗС.