У політвʼязня Коломійця, якого засудили в Криму за участь у Майдані, погіршилося здоровʼя

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

У Андрія Коломійця, засудженого в Криму за участь у подіях на Майдані, погіршився стан здоровʼя. Це стало відомо після його побачення з дружиною, повідомляє Кримська правозахисна група.

20 грудня 2019 року у Коломійця в колонії Краснодарського краю, де він відбуває незаконне покарання, відбулося коротке побачення з дружиною Галиною. Подружжя спілкувалося через скло за допомогою телефону.

Жінка розповіла, що Андрій дуже сильно схуд, у нього нездоровий вигляд, полопали судини в очах. За словами Галини, Коломійця знову мучать сильні головні болі, жінка припускає, що у нього підвищений тиск.

«Після Нового року хочу сама сходити до лікаря в медсанчастині та вимагати аналізи і його діагноз, подивимося, що він мені відповість», — розповіла Галина Коломієць.

За інформацією дружини українця, з 12 по 14 січня 2020 року в них з Андрієм заплановано тривале побачення в колонії.

Андрія Коломійця, жителя Київської області 1993 року народження, 10 червня 2016 року визнали винним і засудили до покарання у вигляді 10 років позбавлення волі в колонії строго режиму. Його звинуватили у замаху на вбивство двох колишніх працівників підрозділу «Беркут» під час подій на Майдані в Києві за статтями 105 і 30 КК РФ, а також у зберіганні наркотичних речовин за ст. 228. Українець був затриманий на території Кабардино-Балкарії, а потім перевезений до Криму. Правозахисники заявили, що справа повністю сфабрикована і політично мотивована. Генпрокуратура України спростувала участь українця Андрія Коломійця в атаках на «Беркут».