У фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» стався серцевий напад в СІЗО

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
У фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» стався серцевий напад в СІЗО

У одного з фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» Шабана Умерова стався серцевий напад в СІЗО. Про це повідомила «Кримська солідарність» з посиланням на адвоката Назіма Шейхмамбетова.

За словами Шейхмамбетова, у Умерова і раніше були проблеми з серцем, але в СІЗО його стан погіршився. Зокрема, кілька тижнів тому у нього стався серцевий напад.

«У слідчому ізоляторі вже тривалий час він відчуває болі в ділянці серця і печіння, це супроводжується головними болями, пересиханням у роті, ознобом, ускладненим диханням. Кілька тижнів тому у нього був досить серйозний напад. Завдяки співкамерникам йому вдалося відновити трошки свій стан, тобто вийти з критичного становища», — розповів представник Умерова.

Також адвокат зазначив, що у ході слідчих дій були помічені порушення, які захист згадав у протоколі. Інформацію про порушення скерували на імʼя начальника медсанчастини і на адресу адміністрації СІЗО, щоб вони вжили відповідних заходів і надали Умерову медичну допомогу.

«Я б зазначив, що особи, які поряд з Шабаном були представлені для впізнання особи, були дуже несхожими. Зокрема, вони не носили бороду, тоді як Умеров Шабан її носить. Також ці особи були родом з Центральної Азії. Тобто для людини, що живе в Криму, швидше за все буде очевидним те, що якщо кримінальні справи ведуться проти кримських татар, то візуально відрізнити кримського татарина від жителя Центральної Азії можна без жодних зусиль», — додав Шейхмамбетов.