«Суд Криму» залишив під арештом чотирьох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір», одного відправили на примусову психекспертизу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Підконтрольний Росії «Верховний суд Криму» залишив під арештом чотирьох фігурантів другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір»: Владлена Абдулкадирова, Меджита Абдурахманова, Енвера Аметова та Ремзі Бекірова. Як повідомляють «Крим.Реалії», вони залишаться під вартою до 15 лютого 2020 року.

Адвокат Рустем Кямілев заявив, що засідання відбувалося в закритому режимі, але на оголошення рішення допустили родичів фігурантів.

«Апеляційні скарги суд відхилив і залишив рішення Київського районного суду в силі», — зазначив адвокат, додавши, що скаргу на продовження арешту громадянського журналіста Ремзі Бекірова розглянули без його участі.

Кямілев сказав, що йому не дали поговорити з Бекіровым.

Як повідомляє правозахисна група «Кримська солідарність», Бекірова не було на засіданні, оскільки його примусово направили на психіатричну експертизу. Це підтвердив і Кямілев.

Що таке «Хізб ут-Тахрір»?

Міжнародна ісламська політична організація, заснована в 1953 році у Східному Єрусалимі. Вона виступає за відновлення справедливого ісламського способу життя та ісламської держави (халіфату). У Росії ця організація визнана терористичною і заборонена з 2003 року. У ЄС і США вона діє вільно та відкрито.