США перестануть відправляти пошукових собак у Йорданію та Єгипет через недбале ставлення до них

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

США заявили, що припинять відправляти собак, які виявляють вибухівку, у Йорданію та Єгипет після загибелі низки тварин через недбалість. Про це пише BBC.

США оголосили про свою тимчасову заборону в понеділок. Представник держдепартаменту США заявив, що цей захід спрямований на запобігання подальших смертей. Чиновник додав, що собаки, які вже надіслані до Йорданії та Єгипту, залишаться там на деякий час.

У вересні в американському звіті були відзначені випадки недбалості при догляді за більш ніж 100 собаками, відправленими в Йорданію, Єгипет та вісім інших країн за останні роки. У звіті Генерального інспектора державного департаменту США йдеться, що один собака помер у Йорданії в 2017 році від гіпертермії (теплового удару). Ще двох «повернули до США у тяжкому стані». Відзначається, що американським чиновникам довелося умертвити одного з цих собак і відгодовувати іншого, оскільки він був сильно ослаблений.

Також в американському звіті йдеться, що в 2018—2019 роках три з десяти собак, відправлених у Єгипет, померли від раку легенів, розриву жовчного міхура та теплового удару.