Італійський кіт з протезами задніх лап став інтернет-зіркою

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В Італії коту замість задніх лап встановили протези. Про це повідомляє BBC.

У Мілані живе кіт Віто, який пересувається на біонічних протезах. 6-річну тварину збила машина, і травми були настільки серйозними, що хірурги ампутували одну лапу відразу, а другу ще намагалися врятувати.

Зазвичай котів, які втрачають обидві задні кінцівки, доводиться присипляти. Віто дуже пощастило: він став першим котом в Італії, якому вдалося поставити два протези — їх прикріпили до кістки верхньої частини лапи.

Власники тварини розповідали про її лікування в Instagram і Facebook під хештегом #vituzzosuperstar. Так кіт став популярним. Зараз він вільно гуляє по дому на штучних лапах.

Віто належить одностатевому подружжю — колишній баскетболістці Сільвії Готтард і її дружині Лінді Ронцоні. Жінки одружилися в липні 2018 року і поїхали у весільну подорож. За їхнім улюбленцем доглядав сусід. За його відсутності кіт втік з дому, і на одній з вулиць Мілана його збила машина. Пара негайно повернулася з подорожі, але знайти тварину змогли тільки через добу.

  • Померла зірка інтернету Ліл Баб — знаменита кішка з висунутим язичком.
  • У Каліфорнії ведмідь відкрив двері позашляховика і заліз у нього. Свідками стала американська родина, якій належить автомобіль. Пара побачила, як ведмідь підходить до машини, стає на задні лапи, відчиняє передні двері й залазить у салон на водійське сидіння.
  • На грецького журналіста Лазоса Мантікоса під час прямого ефіру ранкового шоу напала свиня. Тварина намагалася вкусити репортера, не даючи йому розповісти про наслідки урагану в прибережному селищі Кінета.