Померла зірка інтернету Ліл Баб — знаменита кішка з висунутим язичком

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Померла Ліл Баб — одна з перших кішок, які прославилися завдяки соцмережам на початку 2010-х. Вона хворіла на остеомієліт.

Про це у соцмережах повідомив її господар Майк Брідавски. У пості він подякував тваринці і попросив частіше відвідувати шанувальників у снах.

Ліл Баб народилася з генетичними мутаціями — у неї не було зубів, через що її язичок вічно звисав з рота так, ніби вона дражнилась. До того ж, через дварфизм Ліл Баб виглядала як кошеня, хоча в червні 2019-го вона відсвяткувала свій восьмий день народження.

Незвичайна зовнішність з самого народження Ліл Баб привертала увагу користувачів соцмереж. Перший популярний пост з її фотографіями зʼявився, коли кошеняті було всього два місяці. До грудня 2019-го у неї вже було майже два з половиною мільйони підписників в Instagram.

Ліл Баб зібрала понад 700 тисяч доларів на допомогу тваринам. Також кішка стала обличчям кампанії з вивчення генетичних мутацій. Про життя Ліл Баб зняли документальний фільм «Ліл Баб і друзі», а її господар випустив концептуальний музичний альбом від особи свого улюбленця.

Журналісти видання Wired назвали подію «смертю милоти» і заявили, що разом з Ліл Баб пішла епоха популярних в інтернеті кішок.

  • У Каліфорнії ведмідь відкрив двері позашляховика і заліз eсередину. Свідком стала американська родина, якій належить автомобіль. Пара побачила, як ведмідь підходить до машини, стає на задні лапи, відчиняє передні двері й залазить у салон на водійське сидіння.
  • На грецького журналіста Лазоса Мантикоса під час прямого ефіру ранкового шоу напала свиня. Тварина намагалася вкусити репортера, не давши йому розповісти про наслідки урагану в прибережному селищі Кінета.
  • Уряд Бандунга роздав 2 тис. пташенят і 1 500 насінин чилі 10 початковим і двом середнім школам у місті. Влада міста сподівається, що діти будуть витрачати менше часу на електронні пристрої та більше піклуватимуться про своїх домашніх улюбленців і рослини.