Двох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» етапують в інші російські СІЗО

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Фігурантів ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» Арсена Джеппарова і Рефата Алімова, яких зараз утримують у російських СІЗО, збираються етапувати. Про це 23 грудня повідомив у Facebook адвокат Айдер Азаматов.

«Сьогодні відвідав Арсена Джеппарова в СІЗО-1 (Ростовський централ), саме встиг його побачити до його етапу, який запланований на 12:00. Він дуже поспішав, сказав, що йому до 12:00 необхідно зібрати речі, поїсти та приготуватися до етапу, інакше в нього будуть проблеми з адміністрацією СІЗО. Враховуючи ці обставини, я був змушений швидко його опитати про умови утримання, дізнатися про стан здоровʼя та узгодити позицію щодо майбутнього судового розгляду, на якому буде розглянута моя апеляційна скарга на вирок суду», — написав адвокат.

За його даними, Джеппарова етапують у СІЗО міста Новочеркаськ Ростовської області РФ.

«Розпитав його про умови утримання, Арсен знову скаржився на підвищений тиск, головні болі. Операцію з видалення «ліпом» (жировиків) на його обличчі , яку обіцяли провести три місяці тому, працівники СІЗО досі не провели. Арсен повідомив про повну відсутність медичної допомоги в СІЗО та про ігнорування його прохань надати йому медичну допомогу», — розповів Азаматов.

Він зазначив, що «візуально Арсен схуд».

«З його слів, інший фігурант кримінальної справи «ялтинської шістки», Рефат Алімов, підлягає етапуванню в СІЗО-2 міста Таганрог», — поінформував Азаматов.