Президент іспанського «Райо Вальєкано» звернувся до поліції з проханням покарати фанатів за образи Зозулі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент іспанського футбольного клубу «Райо Вальєкано» Рауль Мартін Преса звернувся до поліції з проханням встановити та притягнути до відповідальності членів ультрас свого клубу, які під час матчу назвали українського футболіста Романа Зозулю «нацистом».

Як пише Union Rayo, Преса заявив, що всіх фанатів його клубу не варто звинувачувати, але окремих осіб потрібно покарати. «Поліція повинна їх знайти, у них є камери. І вони можуть ідентифікувати тих божевільних, які ображали хлопця», — сказав він.

Раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що на Пресу нещодавно напали невідомі. Журналісти пишуть, що напад повʼязаний із інцидентом з Зозулею. Президент клубу після матчу відразу засудив поведінку своїх фанатів.

  • Напередодні команда Зозулі «Альбасете» зустрічалася в рамках другого іспанського дивізіону («Сегунда») з командою «Райо Вальєкано». Увесь перший тайм вболівальники «Райо Вальєкано» скандували: Zozulia — puto nazi! («Зозуля — нацистська повія!»). Причиною такого ставлення є ліві погляди фанатів «Райо», які звинувачують Зозулю в нацизмі через проукраїнські погляди та підтримку українських військових, зокрема полку «Азов». Через таку поведінку вболівальників організатори вирішили зупинити матч.
  • Після матчу Зозулю підтримали президент Володимир Зеленський і київський клуб «Динамо». Міністерство закордонних справ України закликало офіційну владу Іспанії та керівництво Королівської іспанської футбольної федерації відреагувати на інцидент.