«Тисну руку». Зеленський підтримав футболіста Зозулю, якого іспанські фанати звинуватили в нацизмі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський підтримав футболіста Романа Зозулю, який зазнав обструкції з боку вболівальників через власні політичні погляди. Про це йдеться на сторінці президента у Facebook.

«Роман Зозуля, тебе підтримує не лише твоя команда, тебе підтримує вся Україна! Ти не тільки класний футболіст, ти справжній патріот, який любить свою країну та допомагає нашим військовим. Ми з тобою! Тисну руку!» — написав президент.

Що сталося?

Напередодні команда Зозулі «Альбасете» зустрічалася в рамках другого іспанського дивізіону («Сегунда») з командою «Райо Вальєкано». Увесь перший тайм вболівальники «Райо Вальєкано» скандували: «Zozulia — puto nazi» («Зозуля — нацистська повія!»). Причиною такого ставлення є ліві погляди фанатів «Райо», які звинувачують Зозулю в нацизмі через проукраїнські погляди та підтримку українських військових, зокрема полку «Азов». Через таку поведінку вболівальників організатори вирішили зупинити матч.

У 2016 році Зозуля перейшов до іспанського клубу «Бетіс», проте вже за рік його віддали в оренду «Райо Вальєкано». Фанати негативно сприйняли це рішення, тому Зозуля розірвав контракт із клубом і перейшов до «Альбасете».