Вночі: в Чорне море зайшов американський есмінець, в Іспанії вболівальники обізвали Зозулю нацистом, а Джуліані оприлюднив звіт про поїздку в Україну

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Чорне море зайшов американський есмінець

Увечері 15 грудня в акваторію Чорного моря зайшов американський ракетний есмінець USS Ross DDG 71. Як повідомляє «Думська», корабель пройшов протоки Дарданелли і Босфор. Мета його візиту поки невідома, але американські кораблі зазвичай заходять у Чорне море для навчань.

USS Ross DDG 71 в 2016 році разом з десантним судном LSD41 брав участь у міжнародних навчаннях Sea Breeze 2016. Корабель озброєний різним артилерійським і ракетним озброєнням, в тому числі протикорабельними ракетами «Гарпун». Він також має 90 шахтних пускових установок для запуску крилатих ракет «Томагавк».

В Іспанії зупинили матч через образу вболівальниками українського футболіста Зозулі

В Іспанії матч другого дивізіону Іспанії між «Райо Вальєкано» і «Альбасете» був зупинений через вигуки уболівальників «Райо» на адресу українського футболіста Романа Зозулі, який є нападником «Альбасете». Як повідомляє ABC, фанати в першому таймі почали скандувати: «Зозуля — нацист».

ФК «Альбасете» зрештою відмовився виходити на поле на другий тайм. Матч закінчився рахунком 0:0. Зараз тривають переговори про дату нової зустрічі.

Взимку 2017 Зозуля повинен був перейти в «Райо Вальєкано» з севільського «Бетіса» на правах оренди до кінця сезону. Він не зіграв за клуб жодного матчу, оскільки ультраліві вболівальники звинуватили його в нацизмі через те, що він матеріально допомагав українській армії та добровольчим підрозділам, зокрема «Азову».

США вислали двох китайських дипломатів за підозрою у шпигунстві

США видворили двох китайських дипломатів у звʼязку з підозрою у шпигунстві. Як пише The New York Times, дипломати в кінці вересня намагалися проникнути на військову базу Сил спеціальних операцій біля Норфолку, штат Вірджинія.

Американці вважають, що дипломати намагалися зʼясувати відомості про роботу системи безпеки на військовій базі. Дипломати підʼїхали до контрольно-пропускного пункту для вʼїзду на територію бази й охоронець після перевірки документів наказав їм розвернутися й виїхати з території бази. Дипломати проте продовжили рух територією, поки пожежні машини не перегородили їм шлях. Працівники посольства КНР після вказали, що дипломати нібито не зрозуміли інструкцій охоронця і просто заблукали.

Джуліані оприлюднив звіт про поїздку в Україну

Особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані оприлюднив висновки зі своєї поїздки в Україну, а також у Будапешт та Відень. У Twitter він вказав, що поїздки стосувалися справи про імпічмент Дональда Трампа.

«Після сотень годин і місяців досліджень я зібрав свідків та документи, які розкривають правду, що стоїть за цим імпічментом, і показують, що Дональд Трамп не вчинив правопорушень», — написав він. Джуліані звинуватив Національний комітет Демократичної партії у змові з Україною з метою знищити кандидата Трампа.

За його словами, в Україні була масштабна корупція, що і стало причиною для Трампа просити про американо-українське розслідування. Джуліані зазначив, що вона виходила за рамки справи проти Джо Байдена. Він також стверджує, що колишній генпрокурор України Віктор Шокін має документи, що підтверджують відмивання грошей компанією Burisma і Байденами.

«Звільнений через погрозу Байдена затримати 1 млрд доларів життєво важливої допомоги США. Медичні записи Шокіна показують, що він був отруєний, двічі помер, але одужав. В Україні, якщо це розкриється, полетить багато голів», — написав він.

Також Джуліані додав, що в нього є записи, які підтверджують, що колишній посол США Марі Йованович двічі давала неправдиві свідчення в Конгресі, а також документи, які показують, що вона відмовляла у видачі віз свідкам, які могли довести корупцію Байдена і демократів.