JBL представила бездротові навушники, що заряджаються від сонця

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
JBL представила бездротові навушники, що заряджаються від сонця

JBL REFLECT Eternal

Американська компанія JBL представила бездротові навушники, у дужки яких убудовано матеріал, який поглинає сонячні промені — це дозволяє відмовитися від звичайної дротової зарядки. Про це повідомляє The Verge.

Прототип пристрою підключається до смартфона користувачів через Bluetooth, як звичайні навушники. У пристрій вбудовано батарею потужністю 700 мА*г, яку можна повністю зарядити за 2 години через USB-дріт. Цього вистачить на 24 години роботи навушників.

Крім звичайної зарядки, на дужках навушників розташований матеріал Powerfoyle від шведської компанії Exeger. Цей тип фольги може генерувати енергію не тільки в сонячний день, але і в приміщенні, і в умовах штучного чи розсіяного природного освітлення.

Інженери зазначають, що 1,5 години прогулянки під відкритим небом здатні продовжити роботу навушників на 68 годин, а 2 години на день — на 168 годин.

JBL пропонує купити перші прототипи таких навушників, JBL Reflect Eternals, за $144. Продаж прототипів запланували на жовтень 2020. Наразі JBL проводить краудфандингову кампанію на платформі Indigogo для збору коштів на запуск цієї лінійки.