9to5mac: Apple відмовиться від усіх портів в iPhone з 2021 року

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Apple у 2021 році повністю відмовиться від будь-яких портів у своїх iPhone, повідомляє 9to5mac.

За даними аналітика Мін-Чі Куо, в iPhone зникне порт для зарядки та передачі даних Lightning, також не варто очікувати на широко використовуваний порт USB-C. На думку аналітика, це свідчить про те, що з 2021 року Apple повністю перейде на бездротові технології.

Apple використовує порт Lightning для всіх своїх смартфонів і планшетів з моменту його появи в iPhone 5 у 2013 році. Зазначають, що повністю бездротовий iPhone може мати величезний вплив на всю галузь з виробництва смартфонів.

Крім того, за словами Мін-Чі Куо, у 2020 році компанія Apple представить відразу пʼять смартфонів. Це будуть чотири Phone c OLED-екранами з діагоналлю 5,4, 6,1 та 6,7 дюйма. Усі ці моделі також підтримуватимуть технологію 5G. Різниця між усіма цими моделями, крім розмірів екрану, полягатиме в технологіях камери. При цьому, з погляду дизайну iPhone у 2020 році матиме «форм-фактор, схожий на iPhone 4».

Також аналітик зазначає, що в наступному році Apple випустити продовження свого «бюджетного» iPhone — SE 2. За його словами, це буде смартфон з 4,7-дюймовим РК-дисплеєм з форм-фактором, практично ідентичним iPhone 8.