Time опублікував топ-10 найважливіших гаджетів десятиліття

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Останні 10 років були наповнені новинками техніки, які докорінно змінили життя людства — від планшетів і просунутих смартфонів до ігрових систем, про які раніше можна було тільки мріяти. Тому журнал Time зібрав 10 гаджетів, які найбільше позначилися на розвитку технологій з 2010 до 2019 року.

Apple iPad

Перше місце зайняв продукт компанії Apple, який похитнув необхідність ноутбуків на ринку технологій. Портативні планшети стали повсюдно поширюватися після появи iPad у 2010 році і тепер уже не є дивовижею. Проте такий вигляд персонального компʼютера зробив людство ще більш мобільним.

Tesla Model S

Автомобіль, уперше вироблений компанією Ілона Маска в 2012 році, також увійшов у цей список завдяки розширеним можливостям операційної системи, автопілота та сенсорного екрану. Однак Tesla надзвичайно вплинула на розвиток і популяризацію електромобілів за останнє десятиліття. Завдяки Ілону Маску людство XXI століття усвідомило, що електрокари також можуть бути швидкими, зручними та розкішними, що створило навіть на українському ринку величезний асортимент електромобілів на різний смак і гаманець.

Raspberry Pi

Мініатюрний компʼютер на основі операційної системи Linux спочатку був створений для навчання кодування в школах, однак після випуску у 2012 році одноплатний пристрій отримав нечувану популярність у всьому світі, оскільки широко використовується в робототехніці. У системи є діапазон дії, який допомагає впоратися зі значними навантаженнями — від робототехніки та домашньої техніки до розваг. По суті, Raspberry Pi виконує обмежені функції персонального компʼютера і може бути підʼєднаний до ПК, клавіатури та миші.

Google Chromecast

Платна функція Google Chromecast, представлена громадськості в 2013 році, полегшує передачу медіафайлів з ноутбука або смартфона на телевізор, допомагаючи популяризувати концепцію потокової передачі за відносно невеликі гроші ($35 або майже 1 000 грн).

DJI Phantom

Безпілотник не був першим у своєму роді, проте, порівняно з конкурентами, Phantom найбільш простий і зручний в управлінні, тому чудово підходить новачкам. Зараз у світі зʼявляється все більше швидкісних випробувань дронів, а особливо завзяті навіть роблять ставки на переможця.

Amazon Echo

Портативна колонка Amazon Echo з голосовим помічником Alexa, що володіє штучним інтелектом, стала неймовірно популярна в 2019 році — за рік було продано близько 100 мільйонів одиниць. І, хоча у світі тривають суперечки про те, чи може така система зберегти особисті дані власника, Echo продовжують купувати у всьому світі, і віртуальний «друг» уже не викликає подиву.

Apple Watch

Розумний годинник Apple Watch породив масу подібних гаджетів інших виробників за більш низькими цінами, проте вмістити всі функції Apple у маленькому квадраті вдалося не всім. Аксесуар став масовим не тільки завдяки бренду, але й тому, що служить спортсменам, мандрівникам та людям, які стежать за часом і модою.

Apple AirPods

Бездротові навушники самі по собі викликали великий ажіотаж у 2016 році, коли вийшли на ринок. Завдяки бренду Apple саме ця модель стала знаковою, її полюбили меломани та всі, кому набридли заплутані навушники. Раніше зʼявлялася бездротова гарнітура, проте частіше вона була громіздкою і не настільки зовні привабливою. Свою роль зіграло і безліч жартів в інтернеті про те, що таку «розкіш», як AirPods, можуть собі дозволити не всі.

Nintendo Switch

Ігрова консоль Nintendo Switch, яка порадувала фанатів у 2017 році, стала першою, яка може працювати мобільно, як смартфон, а також підключатися до телевізора і виконувати роль джойстика. Гарна якість зображення і широкий асортимент ігор також позначилися на популярності Nintendo Switch.

Адаптивний контролер Xbox

Адаптивний контролер Xbox від Microsoft, створений для геймерів з обмеженою мобільністю і високим ступенем модифікації для потреб різних користувачів, є не менш важливим гаджетом десятиліття для покоління, яке не може уявити своє життя без відеоігор. Контролер має більш ніж десяток портів для підʼєднання допоміжних контролерів, кнопок і джойстиків, а також сумісний як із консолями Xbox One, так і з ПК на базі Windows, Adaptive Controller Xbox.