Голова директорату МОЗ: Міністр особисто зобовʼязала видалити імʼя Супрун з сайту

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Голова директорату МОЗ: Міністр особисто зобовʼязала видалити імʼя Супрун з сайту

Брессонова Ані / УНІАН

Голова директорату стратегічного планування та євроінтеграції Міністерства охорони здоровʼя Ірина Литовченко розповіла, чому з сайту МОЗ і документації за минулі роки пропало прізвище колишньої керівниці відомства Уляни Супрун. Про це вона заявила «Українській правді».

За словами Литовченко, новий міністр охорони здоровʼя Зоряна Скалецька вимагала від підлеглих видалити імʼя Уляни Супрун з електронних і паперових документів відомства. Тобто зникнення даних з сайту МОЗ було не технічним збоєм, а наказом голови міністерства.

«Так, це правда. Ще в перші тижні роботи міністра мене змусили переписувати всі протоколи міжнародних зустрічей і довідки про попереднє співробітництво, щоб ніде не було згадано прізвища Супрун, «бо Зоряна нервує», — зізналася Литовченко, яка раніше заявила про бажання покинути міністерство.

Також вона розповіла, що «технічний збій», який начебто стався на сайті МОЗ і видалив усі згадки про Супрун, був наказом секретаря міністра. Тоді, за словами Литовченко, системним адміністраторам прийшло доручення за пʼять хвилин «очистити сайт» від прізвища попередниці Скалецької. Саме Литовченко пізніше писала у Facebook пост про технічні проблеми.

«Наприклад, були документи про зустріч міністра з міжнародною фінансовою корпорацією, і нам треба подати довідку, про що були попередні зустрічі та домовленості. І моя міжнародна група сидить і змінює в протоколах і довідках прізвище Супрун на «представник міністерства зазначив», бо не можна, щоб там було згадано прізвище Супрун», — додала вона.