«Купа поїздок — і два пости у фейсбуці». Скалецька розкрила причини звільнення своїх радників

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністр охорони здоровʼя Зоряна Скалецька пояснила звільнення своїх радників через викривлене розуміння їхніх функцій. Про це вона розповіла у інтервʼю Lb.ua.

«Я про це говорила на першій пресконференції, що радники — це для мене ті люди, котрі дають можливість розібратися в тих чи інших питаннях як second opinion. Нормально, коли є можливість почути кілька думок. І для цього, власне, я запрошувала радників. Я так це бачила. Але в апараті МОЗу, в середовищі охорони здоров’я була інша традиція, коли позиція радника сприймається як позиція міністра. І я з цим зіткнулася», — пояснила міністр.

Вона додала, що намагалася зрозуміти, «як працює цей інститут». «І дуже швидко зрозуміла, що сприйняття інституту радників дуже викривлене. Дивлюсь протокол наради, в якому написано: «У зв’язку з тим, що радник міністра сказав так, ми прийняли так». Я кажу: «А ви для чого? Радник — для мене радник, а не для вас. Не для того, щоб працівники міністерства перестали виконувати свою роботу. Тому щоб ним не зловживали, довелося вирішити, що інститут радників лишається в минулому», — підкреслила Скалецька.

Відповідаючи на питання про звільнення радника Дмитра Раімова, міністр поскаржилася на погане висвітлення її діяльності. «Ну, справді, це неправильно, щоб люди не знали, скільки було зроблено міністерством, а особливо скільки я робила у вересні та в жовтні. В Чернігові провели зустрічі щодо медичної освіти, відвідали перинатальний центр, медичний університет, і в Ліоні зробили вперше в українській історії внесок, чудовий захід пройшов по трансплантації, зробили вакцинацію з дітьми — і за дуже насичений тиждень з купою насичених поїздок і подій виходило два пости на фейсбуці», — пояснила міністр.

Разом з тим, Скалецька спростувала, що ініціатором звільнення радників і навіть її заступника Михайла Загрійчука був премʼєр-міністр Олексій Гончарук. «Насправді, це було власне рішення заступника, яке я підтримала. Прем’єру є чим зайнятися і без наших кадрових питань. Не уявляю, коли б він займався ще й ними», — додала міністр.