«Годі спати й боятися!» У Мінську близько тисячі людей вийшли на мітинги проти інтеграції з Росією

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
«Годі спати й боятися!» У Мінську близько тисячі людей вийшли на мітинги проти інтеграції з Росією

gimeinn \ twitter

На Жовтневій площі Мінську зібралися сотні протестувальників, які виступають різко проти інтеграції з Росією. Про це повідомляє «Хартыя97».

Білоруський опозиціонер і голова організаційного комітету партії «Білоруська християнська демократія» Павло Северинець закликав близько 700 присутніх на несанкціонованому мітингу активістів стояти, поки не закінчаться переговори президента Білорусі Олександра Лукашенка і президента РФ Володимира Путіна про злиття, і продовжити протести завтра.

«Тисячу років полочани, литвини, білоруси боролися за право жити вільно на своїй землі. Десятки і сотні гинули за незалежність. Сьогодні обовʼязок нашого покоління — захистити цю незалежність», — заявив на мітингу Северинець.

Вранці активісти створили живий ланцюг і розвісили червоно-білі прапори, демонструючи націоналістичні настрої. Відомо, що біля Палацу Республіки відбулися зіткнення протестувальників і поліції в штатському, яка не пускала людей до будівлі. У відповідь на такі провокації активісти кричали «Ганьба».

«Незалежність — це коли наших хлопців не відправляють в Сирію, на Донбас. Незалежність — це коли нам не кажуть, як жити. Сьогодні шулери зібралися, сіли, розклали дорожні карти, а на кону — Білорусь. Хочете, щоб Білорусь програли в карти? Годі спати і боятися! Краще жити в свободі, ніж в диктатурі. Так чи інакше ми в тюрмі зараз. Треба активно протестувати і виходити на площу. Ми переможемо», — скандували протестувальники на площі.

Переговори Олександра Лукашенка з Володимиром Путіним про інтеграцію повинні відбутися сьогодні ввечері в Сочі. Завтра, 8 грудня, планується підписання договору про інтеграцію, текст документу не відомий.