ЄС готовий підписати з Білоруссю угоду про спрощення візового режиму. Але дату підписання не називає

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Євросоюз готовий підписати угоду про спрощення візового режиму з Білоруссю. Рішення Ради ЄС було опубліковане в Офіційному журналі Європейського Союзу.

При цьому дату підписання угоди не називають.

Рішення було прийнято 14 жовтня, але офіційно опубліковано і, відповідно, набуло чинності тільки 18 листопада.

«Підписання від імені ЄС угоди про спрощення видачі віз між ЄС та Білоруссю з цього моменту дозволено, щойно буде завершена підготовка його тексту», — йдеться в рішенні.

Угода про спрощення візового режиму передбачає зменшення вартості короткострокових шенгенських віз із €80 до €35, а також скорочує перелік документів, необхідних для отримання короткострокових віз.

Для категорій громадян віза буде безкоштовною: для дітей до 12 років, для школярів і студентів, які вирушають в освітні поїздки, для дослідників і представників некомерційних організацій у віці до 25 років, які беруть участь у культурних чи освітніх заходах.

  • З 7 грудня 2018 року Велика Британія припинила дію програми з видачі віз Tier 1 — так званих «золотих віз», що надають право великим іноземним інвесторам отримати посвідку на проживання у країні. Такими візами частіше за інших користувалися бізнесмени з Росії та Китаю.