На кордоні Білорусі затримали журналіста Чуденцова. Він допомагав у зйомках фільму «Лукашенко. Кримінальні матеріали»

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

У Білорусі затриманий журналіст Володимир Чуденцов, який брав участь у зйомках фільму про президента країни Олександра Лукашенка. Про це повідомляє TUT.BY.

Так, 21 листопада журналіст був затриманий у поїзді Брест — Варшава. У його сумці знайшли наркотичні речовини, коли чоловік виходив до вбиральні. Сьогодні закінчиться 72-годинне утримання Чуденцова, після чого йому або оберуть новий запобіжний захід, або відпустять.

Як розповіла мати журналіста Ніна Зуєва, в їхньому будинку при обшуках також знайшли кілька пакетів наркотичних речовин. За словами жінки, обшук у квартирі близько двох годин проводили чотири людини в присутності двох понятих. «Посвідчення показали, а папір на обшук не показували», — уточнила Зуєва.

Раніше Чуденцов допомагав у зйомках документального фільму блогера NEXTA «Лукашенко. Кримінальні матеріали», який на YouTube за місяць подивилися майже 1,8 мільйона користувачів. Блогер вважає, що Чуденцова затримали саме через це.

  • Євросоюз продовжив на рік ембарго на постачання зброї до Білорусі і санкції проти чотирьох громадян цієї країни. Раніше в цьому році посли країн ЄС пропонували зробити для Білорусі послаблення, яке полягало б в індивідуальному розгляді кожної заявки на продаж зброї країні, але ця пропозиція не була підтримана.
  • Президент Білорусі Олександр Лукашенко знову висуває свою кандидатуру на пост глави держави на виборах 2020 року і запевняє, що не буде триматися за своє крісло, якщо його не оберуть.