У Держбюро створюють підрозділ з розслідування злочинів правоохоронців. Він буде підпорядкований Рябошапці

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Держбюро розслідувань створюють підрозділ, який буде займатися розслідуваннями злочинів, скоєних правоохоронцями. Про це в інтервʼю theБабелю розповів перший заступник генпрокурора Віталій Касько.

«Зараз ми ініціювали підготовку в ДБР спеціалізованих слідчих, які будуть займатися виключно розслідуванням злочинів, скоєних правоохоронцями. Міжнародні партнери допомагають їх навчати. У ГПУ ми вже створили департамент процесуального керівництва у цих справах», — розповів він.

За словами Каська, підрозділ повинен бути спеціалізованим і незалежним. Поки це тільки «пілотний проєкт» у структурі Держбюро і Генпрокуратури.

Підрозділ буде підпорядкований генпрокурору Руслану Рябошапці. «Цей підрозділ підпорядковується безпосередньо генпрокурору. Керівником цього департаменту в ГПУ призначили людину, яка довгий час працювала у громадському секторі, займалася протидією катуванням та іншим серйозним порушенням прав людини, — Юрія Бєлоусова. Він зараз разом з іншими проходить тестування», — додав Касько.