Apple запустила премію Apple Music. Артистом року стала Біллі Айліш

Автор:
Ольга Березюк
Дата:
Apple запустила премію Apple Music. Артистом року стала Біллі Айліш

Emma McIntyre / Getty Images for KROQ / Entercom

Apple запустила музичну премію Apple Music Awards. Її будуть присуджувати найбільш талановитим і видатним музикантам на основі думок редакторів сервісу та уподобань слухачів з усього світу.

Переможців номінацій «Артист року», «Кращий автор пісень» і «Прорив року» буде вибирати міжнародна команда редакторів Apple Music, в яку увійдуть критики та лідери думок. У номінаціях «Альбом року» і «Пісня року» переможців оберуть на основі даних про кількість прослуховувань.

3 грудня Apple назвала перших лауреатів премії. Серед них Біллі Айліш, FINNEAS, Lizzo і Lil Nas X.

У номінаціях «Артист року» та «Альбом року» перемогла Біллі Айліш

У головній номінації переможцем стала Біллі Айліш. В Apple назвали її «справжнім феноменом міжнародної сцени» і відзначили, що її дебютний альбом When we fall asleep, where do we go? став найпопулярнішим альбомом в Apple Music за 2019 рік і його удостоїли премії «Альбом року». А нагороду «Кращий автор пісень» Біллі розділить зі своїм братом, відомим як FINNEAS.

Прорив року — Lizzo

Реп і соул-музикантка Lizzo отримала нагороду «Прорив року». В Apple відзначили, що вона змінила уявлення про образ попзірки. На думку редакції сервісу, виконавиця вперше поставила під сумнів стереотипи про музику і зовнішній вигляд зірок в альбомі Cuz I Love You і його синглі “Truth Hurts”.

Пісня року — “Old Town Road”

В Apple відзначили, що “Old Town Road” від Lil Nas X стала «справжньою сенсацією» в інтернеті. У сервісі не назвали кількість прослуховувань пісні, проте вона стала найпопулярнішою в сервісі за рік.

Компанія Apple створила комплект унікальних нагород, які будуть вручатися за неймовірні заслуги в музичній сфері. У кожній нагороді використовується спеціальна кремнієва пластина, яка підвішена між полірованим листом скла і корпусом з обробленого анодованого алюмінію. Діаметр ідеально круглої та пласкої кремнієвої пластини становить 30 см.

Apple

  • Угорський актор і репер Арон Молнар зняв кліп, присвячений кліматичним загрозам, та згадав у ньому екоактивістку Грету Тунберг . У своєму останньому хіті “Levegőt!" (“Повітря!”) репер, до якого приєднався дитячий хор, просить чиновників вжити заходів і «перестати красти майбутнє наступних поколінь».
  • Головний дизайнер Apple, сер Джонатан Айв залишає компанію .Головними причинами виходу з компанії Айв назвав відповідний час і завершення великих проєктів під його керівництвом, таких як Apple Park (нова штаб-квартира Apple).
  • Компанія Apple представила нові навушники AirPods Pro, вартість яких — $249 (6 256 грн). На сайті компанії вказано, що третє покоління бездротових навушників отримало активне шумозаглушення (використовує два мікрофона) і спеціальне програмне забезпечення для адаптації до користувача.
  • Посольство України звернулося до Apple і Держдепу США через «російський» Крим в додатку.