Угорський репер зняв кліп про кліматичну кризу та згадав у ньому Грету Тунберг

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Угорський актор і репер Арон Молнар зняв кліп, присвячений кліматичним загрозам, і згадав у ньому про екоактивістку Грету Тунберг.

У своєму останньому хіті “Levegőt!” («Повітря!») репер, до якого приєднався дитячий хор, просить можновладців вжити заходів і «перестати красти майбутнє прийдешніх поколінь».

«Нам було дуже важливо пояснити дітям [учасникам хору в музичному відео], що означає текст пісні. Ми сіли та проаналізували сценарій. Я помітив, що як тільки вони долучилися до історії, це теж стало важливим для них», — пояснив Молнар.

Щоб написати текст для цього треку, Молнар провів поглиблене дослідження змін клімату, прочитав десятки статей, досліджень та поспілкувався з експертами. Він додав до своєї лірики найважливіші питання, про які згадували фахівці.

У тексті музикант згадав і відому екоактивістку Грету Тунберг: «Стан нашої планети мобілізує маси, запитайте в Грети Тунберг, чому вони не в школі. Навіщо вчитись для майбутнього, до якого ми можемо не дожити? Коли твій дім у вогні, ти не ввімкнеш кондиціонер». Зокрема в цьому уривку він згадав один з найвідоміших виступів Грети в Давосі в січні 2019 року, який називався «Наш дім у вогні».