Fridays for Future. У містах Німеччини проходять багатотисячні акції на захист клімату

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Fridays for Future. У містах Німеччини проходять багатотисячні акції на захист клімату

Christoph Soeder / picture alliance via Getty Images

У містах Німеччини, як-от Кельн, Гамбург, Берлін, Потсдам та інших, проходять багатотисячні акції на захист клімату. Люди з плакатами і музикою в рамках акції руху «Пʼятниці заради майбутнього» (Fridays for Future) вимагають від уряду рішучої політики щодо захисту клімату.

Як повідомляє Deutsche Welle, у Німеччині мітинги проходять у близько 500 містах. За приблизними даними кліматичних груп, в усій країні на мітинги вийшли 630 тисяч осіб.

Тільки в Берліні біля Бранденбурзьких воріт поліція нарахувала кілька десятків тисяч людей. Біля будівлі Бундестагу частина активістів купалися в річці Шпрее, незважаючи на температуру повітря +5°C.

Учасники акції вимагають відмови країни від вугільної енергетики, а також критикують уряд за недавнє блокування деяких пунктів прийнятого так званого «кліматичного пакету», який передбачає податкові зміни і перегляд тарифів в енергетиці, житлово-комунальній та транспортній галузях. Бундестаг при цьому схвалив основний документ пакета — скорочення викидів CO2.

Акції Fridays for Future проходять і в інших містах Європи, США, Канади, а також в Індії, де зараз є проблеми зі смогом.