В Індії ввели почергову систему водіння автомобілів через надзвичайний смог

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Влада Індії обмежила рух легкових машин у столичному окрузі Делі, щоб знизити рівень забруднення повітря. Про це повідомляє The Guardian.

У Делі ввели «парно-непарну» систему водіння автомобілів, яка передбачає, що по парних днях місяця водити авто матимуть право тільки автовласники, номерні знаки яких закінчуються на парні цифри. І навпаки, по непарних днях місяця на дороги виїжджатимуть машини, чиї номери закінчуються на непарні цифри. Головний міністр Делі Арвінд Кейрівал закликав жителів дотримуватися цього правила, а водіїв таксі та авто-рикш — підтримати його.

Обмеження будуть введені в тестовому режимі на два тижні, щоб перевірити вплив машин на забрудненість повітря. Загалом у Делі нараховують близько 1,2 млн машин.

«Я не думаю, що ця парно-непарна схема щось зробить. Це, переважно, спалення стерні у штатах Пенджаб і Харʼяна сприяє забрудненню, але промислове забруднення теж є досить високим», — поділився з журналістами житель Делі Аджай Ясра.

Станом на понеділок, 4 листопада, рівень забруднення повітря в Делі становив 436, що приблизно у девʼять разів перевищувала рекомендований ВООЗ максимум.