В Євросоюзі заявили, що забруднення повітря за рік спричинило 400 тисяч смертей

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

Погана якість повітря у 2016 році спричинила близько 400 тисяч передчасних смертей у Європі. Про це свідчать останні дані Європейського агентства з охорони навколишнього середовища (ЄEA), повідомляє Reuters.

В агентстві заявили, що майже кожен європейський мешканець міста зазнає впливу забруднення, що перевищує здоровий рівень. Автор доповіді, експерт з питань якості повітря ЄЕА ​​Альберто Гонсалес Ортіс наголосив, що хоча рівень небезпечних частинок в європейських містах падає, проте цей процес є доволі повільним.

«Ми ще не досягли стандартів ЄС і, звичайно, ми далеко від стандартів ВООЗ [Всесвітня організація охорони здоровʼя]», — сказав Ортіс.

Зараз законодавство ЄС вимагає від країн оцінювати рівень забруднюючих речовин, зокрема озону та твердих часток, і вживати заходів, якщо будуть перевищені дозволені межі. У липні Європейська комісія попросила Суд Європейського Союзу вжити заходів проти Іспанії та Болгарії через їхню низьку якість повітря, попередивши, що країни не змогли захистити громадян від забруднення. «Коли ми боремося із забрудненням, ми також боремося зі змінами клімату та шумом і пропагуємо здоровішу поведінку. Це безпрограшний варіант», — додав Ортіс.