У Польщі студентку відсторонили за ксенофобію щодо українки

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Вармінсько-Мазурський університет в Ольштині (Польща) відсторонив від навчання студентку, яка записала відео з образами на адресу українки, яка їхала з нею в потязі.

Про це повідомляє Wprost.

Підставою для відсторонення стало відео, яке студентка медичного напрямку розмістила в інтернеті минулого тижня. На камеру вона скаржилась на українку, яка зіпсувала їй поїздку, бо зайняла місце в потязі.

«Учора українська с*ка, так звана й*бана прибиральниця, зайняла моє місце в потязі, і взагалі, за*бала увесь, с*ка, відсік, щоб ніхто не міг сісти. Вона купила тільки одне місце, а я заплатила за два, щоб було місце для ніг, тому що я можу собі це дозволити [...] Досить того, що вона була товстою, але ще в неї була велика валіза, і вона нічого не розуміла», — скаржилась дівчина на відео.

«Я мала б піти до кондуктора, але я добра до тварин. Тільки не до таких, тому наступного разу не буду. *бати тих українських стерв, бо ненавиджу їх… Ця жінка — дурна прибиральниця, тож ієрархії треба дотримуватись», — сказала вона.

В університеті заявили, що вирішили негайно відсторонити студентку після «обурливої заяви» на адресу українців.

«У прокуратуру також було направлено повідомлення про можливе скоєння злочину, і в університеті розпочали дисциплінарне провадження», — додали в навчальному закладі.

«В університеті немає і ніколи не буде місця для проявів расистської, ксенофобської або зневажливої поведінки щодо осіб різної статі, раси, етнічної приналежності, національності, релігії, віросповідання, переконань, інвалідності, віку, сексуальної орієнтації чи знедолених», — йдеться в заяві.

У відповідь на скандал дівчина записала ще одне відео, в якому запевнила, що не підтримує націоналізм чи дискримінацію, та назвала інцидент «жартом». «Вибачте, я не думала, я просто дурепа», — сказала вона.