Баришівську суддю Литвиненко можуть звільнити. Саме вона скасувала ліцензію SkyUp

Автор:
Ольга Березюк
Дата:
Баришівську суддю Литвиненко можуть звільнити. Саме вона скасувала ліцензію SkyUp

Тетяна Безрук

Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) звернулася з поданням про звільнення з посади судді Баришівського райсуду Київської області Олени Литвиненко.

Про це йдеться на сайті Вищої ради правосуддя.

Зазначимо, що саме ця суддя навесні 2019 року ухвалила рішення про призупинення дії ліцензії авіаперевізника SkyUp.

Скаргу на суддю подала авіакомпанія SkyUp. Тепер ВРП у повному складі має вирішити, чи звільняти Литвиненко.

Про що йдеться?

12 червня Баришівський суд Київської області постановив призупинити дію ліцензії української авіакомпанії SkyUp Airlines.

У рішенні вказано, що позов проти компанії подав один з пасажирів. Причиною позову стало «системне невиконання зобовʼязань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіабезпеки».

У SkyUp рішення Баришівського суду назвали незаконним і подали апеляційну скаргу в Апеляційний суд Київської області.

Пізніше стало відомо, що позов подавала мешканка Баришівки Оксана Пасенко, проте вона заявила, що ніколи не була клієнтом SkyUp, а позов подали працівники поліції. Згодом вона написала заяву про відмову від позову.

Згідно з розслідуванням журналістів проєкту «Схеми», позов щодо заборони SkyUp Airlines до Баришівського районного суду повʼязаний із народним депутатом з оточення бізнесмена Ігоря Коломойського Олександром Дубініним (позафракційний). Але бізнесмен цей звʼязок заперечив.

У результаті судової тяганини Київський апеляційний суд скасував рішення Баришівського райсуду (Київська область) про зупинення дії ліцензії української авіакомпанії SkyUp Airlines.